.
top of page

עוברים לשעון חורף!

אם ילדכם מתעורר מוקדם בבוקר, אתם בטח מאלו שפוחדים מהזזת השעון, במקום להתחיל את היום בשעה 5 , אתם חוששים שהיום שלכם יתחיל כבר בשעה 4...אז תנו לי להרגיע אתכם. לגוף לוקח בממוצע כשבוע להתרגל לשעון החדש.(גם לנו וגם לקטנטנים).

 

החגים ממש הרגע הסתיימו ובקושי הצלחנו לחזור לשגרה, ותכף מזיזים את השעון ואתם בטוחים ששוב יהיה ברדק, ואיך נתמודד ומה עושים? כבר חודש שאני מקבלת פניות מאימהות מודאגות, "איך מתכוננים לשעון החדש?"

קודם כל לא להילחץ אפשר לעבור את זה בקלות.

תינוקות אשר נמצאים במסגרת יתרגלו מהר יותר - לכן יש חשיבות גדולה מאוד ליצירת סדר יום קבוע כמה שאפשר.

 

אז איך נקל על הקטנים?

השעון מתחלף במוצאי שבת, ואנחנו אמורים " להרוויח" עוד שעת שינה. אבל מה לעשות, לילדים שלנו יש שעון אחר, קצת שונה משלנו והם ימשיכו לקום בשעה ה"רגילה שלהם".

לכן נזיז להם את השעון בהדרגה (כל יום 15 דקות) ונרגיל אותם ל"שעון החדש".

 

על מנת להקל ולעזור לילדים להתרגל לשעון החורף בקלות יותר אני ממליצה להתחיל כבר ביום שישי לפני שמזיזים את השעון. בד"כ בסופי שבוע יוצאים משיגרה והילדים הולכים לשכב מאוחר יותר. אם אתם מאלו שממשיכים להרדים את הילד באותה השעה, תאחרו לו את שעת ההשכבה ב15 דקות.

ביום שבת תאחרו את שעות ההשכבה של שנות היום גם כן ב15 דקות. בהרדמה בערב שוב תאחרו את שעת ההשכבה ב15 דקות נוספות כבר דחינו את שעת ההשכבה ב30 דקות.

בלילה כשנזיז את השעון (בין מוצ"ש לראשון) הילד מתחיל את היום רק עם "חצי שעה" של שינוי. כל ערב מאחרים ב15 דקות.

 

לדוגמא..

אם ביום רגיל ילדכם הולך לישון בין שעה 19:00 ל19:20, ביום שישי תשכיבו בין 19:15 ל- 19:35 (15 דקות מאוחר יותר).להזיז את שעת ההשכבה גם בשנות היום ב-15 דקות קדימה.

במוצאי שבת תשכיבו לישון בין שעה 19:30 ל19:50 . במהלך הלילה מזיזים שעון. הלילה בין שבת לראשון.

 

ביום ראשון אחרי שהזזנו את השעון הילד יהיה עייף מוקדם מהרגיל, אם היה רגיל לישון בשעה  19:00 ,היום יראה סימני עייפות כבר בשעה- 18:00. למרות שרגיל לישון אחרי שעה  19:00 הוא עייף לפני. לכן נשכיב אותו לישון מוקדם ממה שרגיל אבל לא ב18 מאוחר יותר. (כי דחינו לו את ההשכבה בשישי שבת קצת).

שעות ההשכבה יהיו בין השעות 18:45-19:05 וביום שני כבר מגיעים לשעה הרגילה 19:00 ל19:20.שעת ההשכבה בבוקר בימים הראשונים תהיה קצת מוקדמת אבל לאט לאט יגיעו לשעה הרגילה. (חשוב להקפיד על טקס התעוררות) כמובן לא להתחיל את היום מוקדם מידי וכן להחזיר לישון אם קם בשעה ממש מוקדמת. על מנת להקל על הילדים תקפידו שהתריסים בחדר יהיו סגורים שהשמש שמשכימה קום לא תפריע.

מכיוון שמחשיך מוקדם , הורמון השינה "מלטונין" מופרש כשהשמש שוקעת ויש ילדים שיתעייפו קודם ויקדימו באופן קבוע את שעה ההשכבה שלהם. זה בסדר גמור.(בחורף ישנים יותר).

שיהיה לכולנו לילות שקטים ושלווים.

 

יקירה גז יועצת שינה תומכת הנקה.

bottom of page